Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/studio-dn-handken-ar-kastad-bjorn-wiman-om-akademiens-kontroversiella-val/

Sverige

Studio DN: ”Handken är kastad” - Björn Wiman om Akademiens kontroversiella val

Peter Handke. Foto: Mehdi Chebil

Podd: Turkiets inmarsch i Syrien, varför Nobelpriset gör att du kan läsa den här texten i din telefon och DN:s kulturchef till angrepp mot Svenska Akademiens val av litteraturpristagare. Förlängt avsnitt på grund av Nobelpriserna. Programledare: Augustin Erba.

DN Text

När Donald Trump gav grönt ljus till den turkiske presidenten väntade stridsvagnarna redan vid gränsen. Medan republikanska politiker förgäves protesterade började Turkiet sin inmarsch i Syrien. Donald Trumps beslut att överge kurderna i nordöstra Syrien har chockat många, inte minst USA:s bundsförvanter. Men i själva verket är Trumps svek mot kurderna helt i linje med hans ”America First”-politik, säger Michael Winiarski, DN:s utrikeskommentator. 

Årets Nobelpris i litteratur går till Dr Jekyll och Mr Hyde, säger Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.  

Med Akademins val av Peter Handke kan tanken vara att visa både på självständighet och vägen framåt.  

Och så en grundlig genomgång av hur litiumbatteriet både fungerar och uppfanns och varför det var värt Nobelpriset, en förklaring av medicinpriset och vad det kan innebära för din träning. Detta med DN:s vetenskapsredaktör Maria Gunther och medicinreporter Amina Manzoor.

Producent: Augustin Erba. Teknik: Oliver Bergman, Bauer media. Research Sabina Marmullakaj.