Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 17:27

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/tre-haktade-efter-danskt-svenskt-tillslag/

Sverige

Tre häktade efter danskt-svenskt tillslag

Tre personer har häktats i Danmark misstänkta för allvarlig internationell brottslighet. En av dem häktades i sin frånvaro, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

TT Text

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

Det var i lördags som den danska polisen slog till och grep ett antal personer vid en rastplats på Jylland. De gripna färdades i en svenskregistrerad bil, berättade ett vittne för Ekstrabladet.

Under lördagen grep svensk polis tre personer i Göteborgsområdet i samma ärende. De kommer att begäras utlämnade.

Polisen i Sverige kommenterar inte tillslaget utan hänvisar till den danska polisen. Enligt ett pressmeddelande från den danska polisen är bakgrunden till gripandena ”en större internationell utredning beträffande särskild komplicerad och gränsöverskridande kriminalitet”.

Misstankarna gäller inte terrorbrott, sade en talesperson för den danska polisen till Aftonbladet i lördags.

Läs mer: Sex gripna i Göteborg och Danmark för ”allvarlig internationell brottslighet” 

Ämnen i artikeln:

Göteborg
Danmark
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt