Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/tre-ran-i-centrala-goteborg-under-natten/

Sverige

Tre rån i centrala Göteborg under natten

Under onsdagskvällen och natten till torsdagen har tre rån anmälts i centrala Göteborg. Vid ett av rånen hotades offret med kniv.

– Det händer ju att vi har två-tre rån på en natt och nu har det varit en del sådana hrä händelser. Men tre rån mellan onsdag och torsdag, nej det är inte vanligt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Göteborgspolisen.

Klockan 22.20 på onsdagskvällen larmades polis om ett rån på Östra hamngatan i Göteborg. En kvinna uppger att hon blivit rånad på en mobiltelefon som hon hade i ett fodral med plånbok.

– Två gärningsmän närmade sig kvinnan bakifrån och slet till sig telefonen för att sedan försvinna i mot Avenyn, säger Anna Göransson.

Fem timmar senare, vid 03.30 natten till torsdag, rånas en man på sin mobiltelefon på Haga Nygata. Till polis säger han att han blivit knuffad mot en vägg av en ensam gärningsman som slått honom på handen och tagit hans telefon.

– Han ska ha blivit hotad med en pinne också, säger Anna Göransson.

Det tredje rånet inträffar tidigt på torsdag morgon på Övre Spannmålsgatan, en trappgata i Nordstaden. En man säger till polisen att han blivit rånad på pass, bankkort och mobiltelefon av tre personer som ska ha hotat honom med en kniv och glasflaskor.

Polisen har inte kunnat identifiera någon misstänkt för något av brotten.

– Det finns något vittne till en av händelserna, men det är väldigt svårt, vi har inte mycket att gå på när vi kommer till platsen, säger Anna Göransson.

Inget av brottsoffren fick några fysiska skador vid rånen.