Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 22:18

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/tva-man-haktas-efter-misstankta-bomben-i-landala/

Sverige

Två män häktas efter misstänkta bomben i Landala

Natten till tisdagen beslagtog polisen två misstänkt explosiva föremål. Foto: Jens Littorin

Två män häktas av Göteborgs tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

Kvinnan som tidigare var anhållen i ärendet häktas inte. 

Det var i måndags som polisen larmades till Kappellplatsen i stadsdelen Landala i Göteborg efter att en person hittat ett misstänkt farligt föremål. 

Senare påträffades ytterligare ett misstänkt farligt föremål i närheten. Platsen var avspärrad hela natten mot tisdag och en bil togs i beslag. 

En man i 40-årsåldern greps i anslutning till platsen och senare greps en några år yngre man en bit från den misstänkta platsen. Några dagar senare greps också en kvinna, misstänkt för grovtnarkotikabrott. Männen misstänkts också för grovt narkotikabrott men också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

Under fredagen har det pågått häktningsförhandlingar mot de tre misstänkta. 

Göteborgs tingsrätt beslöt att endast häkta de två männen, kvinnan försätts på fri fot. Tingsrätten anser inte att kvinnan på sannolika skäl kan misstänkas för narkotikabrott. 

Mannen i 40-årsåldern förnekar grovt narkotikabrott men erkänner brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han förnekar dock att det skulle röra sig om ett grovt brott. Den andre mannen nekar till båda brotten. 

DN har sökt kammaråklagare Johan Udén. 

Läs mer: 

Tre ska begäras häktade efter misstänkt bomb i Landala

Misstänkta bombmän anhållna efter spaning mot organiserad brottslighet