Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/uddevallabron-avstangd-bil-traffad-av-fallande-is/

Sverige

Uddevallabron öppnad igen

Uddevallabron som leder motorvägen E6 över Byfjorden stängdes på fredagen av och trafiken leddes om genom Uddevalla. Is hade bildats på de stag som bär upp brospannet och bilar på bron riskerade att träffas av nedfallande isbitar.

På eftermiddagen öppnades bron igen.

Uddevallabron var stängd för trafik i båda riktningarna. Bron stängdes vid 13-tiden och vid 16.30 skulle den inspekteras. Då fattades beslut om att öppna bron igen.

Enligt Göteborgs-Posten hade en bil träffats av fallande is, vilket ledde till att bron stängdes.

– Framrutan ska ha krossats på bilen. Jag har inga uppgifter om att någon har skadats, säger Dennis Weiler, på trafikledningscentralen väst, till tidningen.

Uppgiften om att en bil har träffats av fallande is har dock inte nått räddningstjänsten Bohuslän Mitt, som uppger att de inte mottagit några larm i samband med att bron har stängts av.

När DN når Dennis Weiler på trafikledningscentralen säger han att uppgiften om den skadade bilen kommer från massmedier och hänvisar övriga frågor till Trafikverket.

Ämnen i artikeln:

Uddevalla
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt