Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:31

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/viltolycka-stoppar-tag-fran-goteborg/

Sverige

Viltolycka stoppar tåg från Göteborg

Fjärrtåg på väg från Göteborgs central tvingades från halv tio på morgonen stå stilla sedan en viltolycka inträffat mellan Lerum och Jonsered. 

Larmet inkom till räddningstjänsten klockan 09.27. En viltolycka mellan Lerum och Jonsered stoppade under en dryg timme alla fjärrtåg på sträckan och flera tåg blev stående vid stationer utanför Göteborg.

En av DN:s medarbetare finns ombord på ett tåg som blev stående vid Sävenäs och beskriver en stor insats med flera blåljusfordon.

Enligt uppgifter från konduktören ombord på tåget ska ett djur ha körts på i en tågtunnel och kilats fast under tåget, varför räddningstjänstens arbete försvårats.

– De ska vara klara där nu. Vi väntar bara på klartecken från polis så kan vi släppa på trafiken igen, säger Sara Lindström, presstalesperson på Trafikverket, vid 10.30-tiden.