Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/bilist-korde-in-bland-skolbarn-utreds-som-mord/

Världen

Bilist körde in bland skolbarn – utreds som mord

En tolvårig pojke dog och flera andra barn och vuxna skadades när en bilist körde in i dem utanför en skola utanför London på måndagen. Polisen utreder händelsen som mord.

Det var vid 16.20-tiden svensk tid på måndagen som en bilist, i vad som beskrivs som en silverfärgad Ford, i hög fart körde in i en grupp barn och vuxna som var på väg att lämna en skola i Loughton nordost om London.

En pappa beskriver för lokaltidningen Essex Live hur han såg bilisten köra upp på trottoaren där hans dotter gick och köra på först ett och sedan ännu ett barn efter det att dottern träffades av backspegeln:

– Hennes vän kastades upp på motorhuven innan en pojke träffades väldigt illa, berättade pappan för tidningen.

Polisen bekräftade senare att flera barn och vuxna skadats och att en tolvårig pojke avlidit till följd av sina skador. De övriga skadade, två 15-åriga pojkar, en 13-årig pojke, en 16-årig flicka och en 53-årig kvinna ådrog sig ej livshotande skador.

Strax efter klockan 20 på måndagskvällen meddelade Essexpolisen i ett inlägg på Twitter att händelsen betraktas som mord.

https://twitter.com/EssexPoliceUK/status/1201579695327916033

Polisen har ännu inte hittat föraren eller bilen och sent på måndagen riktade polisen en uppmaning till bilens ägare, en 51-årig man, att höra av sig till polisen sedan en husrannsakan i mannens hem visat att han inte var där.

– Vi utreder om den här händelsen kan ha ett samband med en ann händelse i närheten, sa kriminalkommissarie Tracey Harman vid en presskonferens sent på måndagskvällen.

Händelsen inträffade utanför Debden Park High School och enligt Sky News ska en liknande händelse ha inträffat vid en annan skola tidigare på dagen. Vid den händelsen skadades ingen person.

– Det som har hänt är chockerande och mina djupaste sympatier går till alla inblandade, sa Rob Kirby, chef för kriminalpolisen i Essex enligt Jersey Evening Post.