Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-16 22:53

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/bloomberg-utesluter-inte-kandidatur/

Världen

Michael Bloomberg blickar mot Vita huset

Tidigare New York-borgmästaren Michael Bloomberg väntas kandidera i primärvalet i Alabama. Foto: ALAIN JOCARD

Den tidigare New York-borgmästaren Michael Bloomberg överväger att ge sig in i racet för att bli nästa amerikanska president. Han tycker inte att demokraterna i startfältet håller måttet.

DN-TT Text

Den tidigare New York-borgmästaren Michael Bloomberg, 77, väntas lämna in papper i helgen för att kunna delta i Demokraternas primärval i Alabama, enligt flera medier. Delstaten har en tidig tidsgräns för att få delta.

Han blir i så fall den 18 demokratiska aspiranten, i ett fält där fyra personer i mätningar ses som mest troliga: senatorerna Elizabeth Warren och Bernie Sanders på den progressiva kanten, och tidigare vicepresidenten Joe Biden och borgmästaren Pete Buttigieg på den mer moderata sidan.

”Mike är allt mer oroad över att det nuvarande fältet av kandidater inte är välpositionerade för att besegra Trump”, säger hans talesperson Howard Wolfson i ett uttalande.

Bloomberg, rankad som den åttonde rikaste amerikanen enligt Forbes, har antagligen medel att till stor del bekosta sin egen kampanj, men som sent in i loppet behöver han bygga upp en organisation i stora delar av landet.

”Om Mike ställer upp skulle han erbjuda ett nytta val till Demokraterna som bygger på ett unikt renommé av att ha styrt USA:s största stad, byggt en affärsrörelse från grunden och har som en betydelsefull filantrop tagit sig an några av USA:s tuffaste utmaningar”, säger Wolfson.

En av Bloombergs rådgivare säger till The New York Times att Bloomberg de senaste veckorna har funderat på att försöka att bli Demokraternas näste kandidat, men att han inte har bestämt sig än.

Elizabeth Warren reagerade snabbt på Twitter genom att välkomna miljardären till racet: 

https://twitter.com/ewarren/status/1192580948275204097