Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 16:52

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/buss-for-ned-i-ravin-i-tunisien-manga-doda/

Världen

Buss for ned i ravin i Tunisien – många döda

00:43. Minst 24 personer omkom och 18 skadades när en buss med turister störtade ner i en ravin i Tunisien.

En buss med turister har störtat ned i en ravin i nordvästra Tunisien. Minst 24 personer har omkommit och 18 har skadats, enligt de tunisiska myndigheterna.

TT Text

Bussen körde enligt myndigheternas uppgifter genom ett räcke vid en skarp kurva och utför en klippavsats.

Fordonet låg sedan på sidan intill en flod längst ned i ravinen. Taket hade slitits av och bussäten låg utströdda över marken runt omkring, såsom AFP:s utsända reporter beskriver det.

Samtliga 43 personer ombord var tunisier och resan hade avgått från huvudstaden Tunis, mot den turisttäta bergsorten Ayn Darahim. Dödsoffren var mellan 20 och 30 år gamla.

Världshälsoorganisationen WHO meddelade 2015 att Tunisien har näst högst antal döda i trafiken bland länderna i Nordafrika, där endast krigshärjade Libyen är värre. Kritik har höjts mot landets nedgångna vägar, vårdslösa förare och bristande underhåll av fordon.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt