Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/de-dodades-i-attacken-vid-london-bridge/

Världen

De dödades i attacken vid London Bridge

Jack Merritt och Saskia Jones mördades i fredagens attack i London. Foto: Londonpolisen/AFP

Saskia Jones, 23, och Jack Merritt, 25, dödades under knivattacken vid London Bridge. Nu sörjs de av sina familjer och arbetskamrater. Båda jobbade för att stötta kriminella – men föll själva offer för brott.

”Saskia var en rolig, snäll, positiv person som var central i många människors liv”, uppger hennes familj i ett uttalande.  

I fredags gick 28-årige Usman Khan till attack med en lång kniv mot människor mitt i centrala London. Två personer avled av skadorna. 

Brittisk polis har tidigare namngett Jack Merritt som ett av dödsoffren och går nu ut med namn på även det andra offret. Det rör sig om 23-åriga Saskia Jones från Stratford-upon-Avon, skriver BBC.

Båda hade studerat på kriminologiska institutionen vid universitetet i Cambridge, uppger The Guardian. På fredagen deltog de i ett evenemang i Fishmonger’s Hall, arrangerat av universitetet, som syftade till att ge interner utbildning i fängelset. 

Saskia Jones familj menar att hon var mycket hängiven när det gällde att stötta brottsoffer. Utöver detta var hon en glad person med humor.

”Hon hade en underbar känsla för busigheter och var generös till den grad att hon alltid ville se det bästa i människor”, uppger familjen i ett uttalande och fortsätter: 

”Hon avsåg att leva sitt liv till det yttersta och hade en underbar törst efter kunskap, och strävade efter att göra det bästa av sig själv”, skriver familjen och menar att hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Jack Merritts pappa har tidigare skrivit på Twitter att sonen inte skulle ha velat att hans död används som en förevändning för att inrätta hårdare straff.

I ett uttalande beskriver familjen honom som en talangfull pojke som dog då han gjorde vad han älskade. 

”Jack levde efter sina principer: han trodde på försoning och rehabilitering, inte på hämnd, och han tog alltid den person som var i underläges sida.”

”Jack var en intelligent, eftertänksam och empatisk person.”

Chefen för kriminologiska institutionen, professor Loraine R Gelsthorpe, säger att Saskia hade en stark tro på att människor som begått brott skulle ha möjlighet till rehabilitering. Hon säger också att Jack Merritts passion för rättsskipning var smittsam. 

– Han arbetade outtröttligt på mörka platser för att sträva mot ljuset. 

Läs mer: 

Terrordåd i London – knivman dödade två och sköts till döds

Gärningsmannen tidigare dömd för terrorbrott

Ett av offren i London en ung student