Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 19:33

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/fem-doda-efter-kraftig-storm-i-spanien/

Världen

Fem döda efter kraftiga skyfall i Spanien

01:06. Flera personer har omkommit i de översvämningar som orsakats av kraftiga skyfall i sydöstra Spanien

Fem personer har dött till följd av kraftiga skyfall som rasar på flera håll i Spanien. 

Hundratals har flytt sina hem, skolor håller stängt och vägar har spärrats av. 

En person dog när hen körde in i en översvämmad tunnel Almería, räddningstjänsten hade ingen personal att skicka till platsen, rapporterar El Pais. 

Ytterligare fyra personer har hittills mist livet till följd av det kraftiga skyfallet som under de senaste dagarna drabbat östra Spanien. 

Ett översvämmat hus i sydöstra Spanien. Foto: Jose Jordan/AFP

Enligt El pais är här typen av väderfenomen inte ovanligt för regionen och säsongen. Men den pågående stormen beskrivs som den värsta sen 1987, enligt tidningen. 

Provinserna Valencia, Alicante och Murcia är särskilt hårt drabbade. Ett område i södra Alicante har förstörts på grund av kraftiga översvämningar. Den spanska regeringen har satt in 200 militärer och 100 fordon för räddningsinsatser i området. 

Översvämning i Valenciaregionen. Foto: Jose Jordan/AFP

I staden Ontinyent föll det 240 millimeter regn på 12 timmar, något som orsakat skador på vägar och byggnader. 140 personer har flytt sina hem. I Murcia-regionen har fler än 500 personer evakuerats. Under fredagen fick cirka 300.000 skolelever stanna hemma från skolan för andra dagen i rad. 

Skyfallet förväntas röra sig västerut mot Portugal. Kraftigt regn förväntas falla över Madrid under helgen.