Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:15

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/flera-drunknade-under-indisk-ceremoni/

Världen

Flera drunknade under indisk ceremoni

Räddningstjänsten söker efter överlevande efter olyckan. Foto: Gagan Nayar/AFP

Minst tolv personer har drunknat när de skulle hylla den elefanthövdade guden Ganesha under en religiös ceremoni i en sjö i Bhopal i centrala Indien.

TT Text

En båt med 20–25 personer ombord välte när de skulle sänka ned en avbild av Ganesha i sjön.

"Tolv kroppar har hämtats hittills och sökandet efter ytterligare en person fortsätter", säger landets nationella katastrofinsatsstyrka (NDRF) i ett uttalande.

I veckan avslutas den årliga Ganesha Chaturthi-festivalen i Indien då färglagda Ganeshasymboler traditionsenligt släpps ned i vattnet.

Ämnen i den här artikeln:

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt