Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:10

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/forsvunnen-man-hittades-via-google-maps-efter-22-ar/

Världen

Försvunnen man hittades via Google Maps - efter 22 år

Foto: Google maps

Vid en sökning på Google maps över ett område i Florida syntes konturerna av en bil som låg i en damm. När polisen bärgade bilen upptäcktes kvarlevorna av en man som hade anmälts försvunnen för 22 år sedan.  

Klockan 21.30 den 7 november 1997 ringde den då 40-åriga amerikanen William Moldt till sin flickvän och berättade att han snart skulle vara hemma. Sedan dess har han inte hörts av. 

Såväl polisen som frivilliga har under årens lopp letat efter mannen men gåtan om vad som hänt William Moldt verkade förbli olöst. Fram tills helt nyligen då en man som tidigare hade bott i området Moon Bay Circle i Wellington gjorde en sökning via Google maps, skriver BBC. 

I en damm såg han konturerna av vad som liknade en bil. Mannen blev nyfiken och skickade upp sin drönare och kunde konstatera att det verkligen var en bil. Han kontaktade då polisen. 

William Moldt anmäldes försvunnen 1997. Foto: AP

När polisen bärgade bilen upptäckte de ett skelett bakom ratten. Rättsundersökningen visade att det var kvarlevorna av den försvunna William Moldt. 

Palm Beach County Sheriff's Office säger till BBC att William Moldt antas ha förlorat kontrollen över sitt fordon och kört ner i dammen. Det fanns inget i utredningen som pekade mot att detta skulle ha hänt och därför genomsöktes inte dammen. 

– Det går inte att fastställa exakt vad som hände för så många år sedan. Allt vi vet är att han försvann från jordens yta och nu har han upptäckts, säger polisens talesperson Therese Barbera till BBC. 

Organisationen Charley Project, som driver en onlinedatabas över så kallade ”kalla fall” i USA, skriver med en pik till polisen att ”fordonet har tydligt varit synligt på ett Google Earth-satellit foto från området sedan 2007, men uppenbarligen har ingen lagt märke till det förrän 2019.”

Det finns inga brottsmisstankar bakom händelsen.