Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 17:17

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/har-hyllas-japans-nya-kejsare-och-kejsarinna-av-tiotusentals/

Världen

Här hyllas Japans nya kejsare och kejsarinna av tiotusentals

Bild 1 av 7 Folkmassan hurrar när bilkortegen med kejsarparet passerar.
Foto: AFP
Bild 2 av 7 Naruhito och Masako vinkar från bilen.
Foto: Farzaneh Khademian/AFP
Bild 3 av 7
Foto: AFP
Bild 4 av 7
Foto: AFP
Bild 5 av 7 Tusentals människor samlades på Tokyos gator för att möta Naruhito och Masaka.
Foto: AFP
Bild 6 av 7 Omfattande säkerhetsåtgärder omgärdade bilkortegen med kejsarparet.
Foto: AFP
Bild 7 av 7 Japaner firade landets nya kejsarpar.
Foto: Behrouz Mehri/AFP

Japans nya kejsare och kejsarinna, Naruhito och Masako, hyllades av tiotusentals under en parad på söndagen. Paraden skulle egentligen hållits i samband med att Naruhito kröntes till landets kejsare i oktober men sköts upp på grund av den dödliga tyfonen Hagibis, skriver AFP.

Tokyos gator fylldes på söndagen av tiotusentals flaggviftande åskådare till den 30-minuter långa parad där Japans nya kejsare och kejsarinna mötte allmänheten.

Säkerhetsåtgärderna inför paraden var omfattande. Tusentals poliser sökte igenom åskådares väskor och längs hela den sträcka kejsarparet färdades stod säkerhetsstyrkor utplacerade.

64-åriga Yoko Mori och 70-åriga Chiyoe Ito köade i fem timmar innan paraden började för att få en skymt av Naruhito och Masako.

– Vi kom hit för att en sådan här möjlighet får man bara en gång i livet och vi vill fira den här händelsen, säger Yoko Mori till AFP.

Bilkortegen genom Tokyo är en av de sista tillställningarna i en lång process som kejsaren och kejsarinnan genomgått sedan officiellt tog över sina titlar. Det var i maj som Naruhito officiellt tog över efter sin far som abdikerade efter 30 år vid tronen. 22 oktober genomfördes en kröningsceremoni inför gäster från 195 länder, bland annat den svenske kungen och kronprinsessan Victoria.

Paraden skulle egentligen hållas samma dag som kröningen, men Japans regering sköt upp firandet för att visa hänsyn till de omkring 80 människor dödades i tyfonen Hagibis tidigare i oktober.

Läs mer: Över en halv miljon brottslingar benådas när Naruhito kröns till kejsare