Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/jag-ber-det-brittiska-folket-att-stalla-sig-pa-min-sida/

Världen

”Jag ber det brittiska folket att ställa sig på min sida”

Virginia Giuffre i BBC-intervjun som sändes på måndagskvällen. Foto: BBC Panorama via AP

På måndagen gav kvinnan som prins Andrew säger att han aldrig träffat sin bild av sexanklagelserna mot prinsen. Hon gjorde det i en intervju med BBC. En advokat till fem av offren för Jeffrey Epstein vill nu att prins Andrew ska vittna inför domstol.

Virginia Giuffre gav på måndagen sin bild av vad som hände när hon och prins Andrew träffades hos den för sexbrott dömde Jeffrey Epstein. Epstein tog senare sitt eget liv i sin cell.

– Jag visste att jag skulle göra det som prinsen ville eftersom det skulle göra honom glad och det var det som Epstein väntade sig av mig, sa Virginia Giuffre under intervjun.

Den i dag 35-åriga Giuffre anklagade prinsen för att ha haft sex med henne vid tre tillfällen under åren 2001 till 2002 då hon var 17 år. Samlagen skulle ha ägt rum i Jeffrey Epsteins hus i New York och i Ghislaine Maxwells hus i London. 

Enligt Giuffre togs hon till London 2001 av Jeffrey Epstein för att möta prinsen.

Ghislaine Maxwell tillhör den brittiska sociala eliten och är dotter till mediemagnaten Robert Maxwell.

Det tredje tillfället som hon träffade prinsen ska enligt Giuffre ha varit i samband med en orgie ”med sju ryska flickor som inte talade ett ord engelska” på Epsteins privata ägor på Amerikanska Jungfruöarna.

– Vid det tillfället visade Jeffrey med handen att vi skulle börja klä av oss och sedan instruerades vi att börja kyssa och ta på varandra. Jeffrey och prinsen skrattade och sedan tog jag av mig mina kläder och genomförde en sexualakt med prinsen, berättade Virginia Giuffre i programmet.

Prins Andrew. Foto: Sakchai Lalit/AP

Virginia Giuffre bad också det brittiska folket att ställa sig på hennes sida mot prinsen.

– Detta är inte någon sjaskig sexhistoria. Detta är en historia om trafficking, en berättelse om att utnyttjas och det är en historia om er killes kunglighet. Jag ber det det brittiska folket att ställa sig på min sida, att hjälpa mig i den här kampen, att inte acceptera detta som okej.

För drygt två veckor sedan framträdde prins Andrew själv i BBC om sina kontakter med den sexbrottsdömda Jeffrey Epstein. 

Prinsen Andrew tillbakavisade där alla uppgifter om att han skulle ha haft sex med den då 17-åriga Virginia Giuffre som då hette Virginia Roberts. En intervju som blev en pr-katastrof och som till slut gjorde att prinsen tvingades dra sig tillbaka från alla offentlig uppgifter.

En advokat till fem av offren för Jeffrey Epstein säger till BBC att man vill att prins Andrew ska vittna inför domstol. Detta sedan prinsen ska ha blivit vittne till hur folk fick ”massage” i Epsteins hem.

På måndagen sa Virginia Giuffre i en intervju med BBC:

– Han vet vad som hände. Jag vet vad som hände. Bara en av oss talar sanning.