Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-17 14:35

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/latsaspolis-gripen-av-riktig-polis-jag-vill-hjalpa-folk/

Världen

Låtsaspolis gripen av riktig polis: ”Jag vill hjälpa folk”

Riktiga poliser i Tyskland. Foto: Julian Staehle/AP

En kvinna i Berlin har gripits efter att vid upprepade tillfällen ha klätt ut sig till polis, rapporterar tyska medier. Enligt egen utsago ska hon ha hjälpt den riktiga polisen med att gripa kriminella.

Kvinnan greps för en vecka sedan. Hon var då iklädd en autentisk polisuniform och bar på utrustning som uppenbarligen tillhörde polisen. Vid gripandet hade hon även amfetamin på sig.

Det som gjorde riktiga poliser misstänksamma var att kvinnan, trots sommarhettan, hade full mundering inklusive jacka.

– Det var mitt misstag, säger kvinnan i en intervju med Berliner Morgenpost.

Hon har tidigare tillbringat 14 månader i fängelse efter att ha dömts för en liknande gärning. Hon har dock inga planer på att sluta klä ut sig.

– Jag vill hjälpa folk, säger hon. Jag har inga onda avsikter.

I kvinnans brottsregister finns också, enligt henne själv, en dom gällande sexuella övergrepp, vilket hon menar är anledningen till att hon inte kan få jobb som polis.

Utklädd till lagens långa arm påstår hon sig ha hjälpt riktiga poliser med att gripa kriminella och avbryta slagsmål. Hon säger sig också ha gjort poliserna sällskap i deras fordon vid flera tillfällen. Dessa påståenden har inte gått att få bekräftade, skriver Guardian.

Förutom polisuniform hade kvinnan också en batong, handklovar, pepparsprej, ett låtsasvapen, gradbeteckningar och en bricka i sin ägo. Enligt kvinnan själv ska hon ha betalat mellan 3.000 och 4.000 euro för föremålen. Polisens enda kommentar i ärendet har varit att kvinnan gripits och uniformen tagits i beslag.

Antalet falska poliser uppges ha ökat på senare år, och turister i Berlin har varnats för bluffmakare som ber om att få söka igenom väskor för att sedan stjäla plånböcker och telefoner.