Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:05

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/utredningen-av-flygolyckan-i-madrid-aterupptas/

Världen

Utredningen av flygolyckan i Madrid återupptas

Elva år efter flygolyckan vid Bajarasflygplatsen i Madrid ska nu utredningen återupptas. Det har Spaniens kongress beslutat. Foto: Angel Martinez/TT

154 människor omkom när ett Spainairplan kraschade kort efter att det lyft från flygplatsen i Madrid. Elva år senare ska nu utredningen återupptas.

Det har Spaniens kongress enhälligt beslutat efter flera års påtryckning från de avlidnas anhöriga. 

– Jag undrar fortfarande hur det kunde ske, säger svenska Anna Stefanides, som är en av överlevarna.  

Det var i onsdags som samtliga politiska partier i Spaniens kongress enhälligt beslutade att återuppta utredningen av flygolyckan vid Barajasflygplatsen i Madrid den 20 augusti 2008, uppger den kanariska sajten Canarias 7

Flygolyckan är en av de svåraste i Europa och krävde 154 människors liv. Ombord på Spanairs flight 5022 fanns 166 passagerare och sex i besättningen. Alla i besättningen och 148 passagerare dog i flygkrashen. Majoriteten av offren kom från Kanarieöarna. Bland offren fanns en svensk kvinna i 40-årsåldern.

Beslutat att återuppta utredningen kommer efter flera års påtryckning från de avlidnas anhöriga. De anser att den tidigare haveriutredningen inte har klargjort orsaken till flygolyckan. 

De anhöriga menar också att en ny utredning kan leda till att säkerheten hos de spanska flygbolagen kan förbättras. 

Enligt den tidigare haveriutredningen startade flygplanet med en felinställd flygklaff och att larmet för detta inte ska inte ha fungerat. I rapporten skrev haveriutredarna också att piloterna missade att kontrollera om vingklaffarna stod i rätt läge.  

Trots att en varningslampa visade på överhettning i motorns luftintag angavs inte det som orsaken till flygolyckan. Problemet löstes genom att stänga av en felaktig sensor. Piloten beslutade att fortsätta flygningen till Las Palmas och valde inte att byta till ett reservflygplan som fanns på flygplatsen. Utredningen visar också att besättningen ska ha varit stressade över att tiden drog ut i Madrid och att det kan ha bidragit till att de inte gick igenom hela checklistan.

Svenska Anna Stefanides är en av de 18 överlevarna. Hon välkomnar nu beslutet att återuppta utredningen. 

– Trots att det har gått elva år så har även jag flera frågetecken. Jag undrar bland annat varför vi var tvungna att sitta kvar när de reparerade motorn och varför det var så bråttom att lyfta, säger Anna Stefanides och fortsätter: 

– Det var så många familjer som förlorade anhöriga och det är bra att man går till botten vad som orsakade olyckan. 

Hur ofta tänker du på flygolyckan? 

– Nästan dagligen, det är främst de fysiska smärtorna som gör att jag blir påmind av det. Jag fick en del skador på kroppen och smärtorna har inte släppt efter elva år, säger Anna Stefanides och tillägger: 

– Mina tankar är också ofta hos alla de andra och deras anhöriga, som inte var lika tursamma som jag.