Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 06:19

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/varlden/valdsamma-sammandrabbningar-mellan-polis-och-demonstranter-i-hongkong/

Världen

Våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Hongkong

Demonstranter sparkar i väg tårgasbehållare under sammandrabbningar med polisen på söndagen 10 november. Foto: Kin Cheung

Under söndagen har det varit våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och polis i Hongkong. Polisen har använt tårgas mot maskerade demonstranter som vandaliserat köpcentrum och spärrat av vägar, rapporter Reuters.

Demonstranter samlades på flera platser runt om i Hongkong under söndagen för att hedra den 22-årige student som omkom efter förra helgens protester.

På vissa platser har maskerade demonstranter vandaliserat köpcentrum och blockerat vägar. Flera personer greps i köpcentrumet Festival Walk efter att slagsmål brutit ut i samband med protesterna där, uppger Hongkongpolisen.

Kravallpolis utanför ett köpcentrum i Hongkong på söndagen 10 november. Foto: Kin Cheung/AP

I Tsuen Wan har polisen använt tårgas mot demonstranter och tv-kanalen Now TV uppger att en av deras reportrar skadats när polisen skjutit en tårgasbehållare mot protesterna, skriver South China Morning Post.

https://twitter.com/SCMPHongKong/status/1193505620093104128?s=20

Söndagens våldsamheter kommer efter en lugn lördag då tusentals människor deltog i en minnesstund för studenten Chow Tsz-lok som dog under fredagen.

22-årige Chow Tsz-lok vårdandes på sjukhus efter att han hittats skadad och medvetslös vid ett parkeringshus natten mot måndag. Omständigheterna kring exakt vad som hänt honom är oklara, men han uppges ha fallit från ett våningsplan till ett annat i byggnaden.

Demonstranter har sagt att Chow Tsz-lok tvingades klättra ut på en avsats av byggnaden för att undkomma polisens tårgas. Polisen å andra sidan uppger att det endast fanns en liten mängd tårgas i luften där Chow Tsz-lok hittades.

Läs mer: Tusentals protesterar efter studentens död