Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:06

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/08-derby-inleder-sasongen-aik-ar-nog-battre-an-vad-manga-tror/

Sport

08-derby inleder säsongen: ”AIK är nog bättre än vad många tror”

Hammarbys Martin Dolk vill ta klivet tillbaka till handbollens högstaliga. Foto: Anders Wiklund/TT

Förra säsongen ramlade både AIK och Hammarby ur handbollens högstaliga. 

På lördag ställs lagen mot varandra i allsvenskan premiäromgång. 

– Det är alltid kul med derby i första matchen, säger Hammarbys Martin Dolk.

Trots att känslan att åka ner en division var olustig, menar Hammarbys Martin Dolk att degraderingen ändå fört mig så något positivt. 

– Det var på tiden att det hände något i Hammarby och att vi tog tag i föreningen på allvar, så med facit i hand kanske det var bra. Men det är klart att det är tråkigt att inte spela i högstaligan, säger han. 

Hammarby har fått behålla flera spelare från fjolårssäsongen men att rutin från spel i högstaligan automatiskt innebär att Bajen studsar tillbaka direkt avfärdar Dolk.

– Vi kommer behöva fajtas och göra jobbet i varje match. Med det sagt skulle jag bli mäkta förvånad om vi inte minst tar oss till kval uppåt, säger han. 

I lördagens premiär i allsvenskan ställs Hammarby borta mot AIK. 

– Det kommer bli en rolig fajt och det är alltid kul med derby i första matchen. De är nog bättre än vad många tror och det har vi pratat om i gruppen inför matchen, säger Dolk. 

AIK:s assisterande tränare Aron Spejare känner också en spänning inför derbyt. 

– Vi har i princip ett helt nytt lag, även om det är några spelare som är kvar, och dessutom har vi en ny tränarstab och organisation runt klubben. Det kommer bli en jättespännande säsong, säger han. 

Är det någon speciell spelare ni behöver se upp med i Hammarby? 

– De har kvar lite profiler från tidigare år där Martin Dolk är en och Anders Wik Rydberg en annan. Dessutom har det fått in Gustav Davidsson, så det är klart att vi har lite koll men framför allt ska vi fokusera på vårt eget spel. 

Läs mer: Matchen bröts efter två minuter – publiken fick gå hem