Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/dahlqvist-utan-bonus-nu-andras-systemet/

Sport

Dahlqvist utan bonus – nu ändras systemet

Maja Dahlqvist fick inte del av landslagsbonusen i fjol, trots att hon körde in många pallplatser i världscupen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån

Tack vare sina sju pallplatser i skidornas världscup den gångna säsongen hjälpte Maja Dahlqvist landslaget att få ihop 30 pallplatser totalt och därmed en utbetald bonus på vardera 100.000 kronor.

TT Text

Själv fick hon dock inte del av bonusen eftersom hon då inte tillhörde A-landslaget.

Till den kommande skidsäsongen har skidförbundets bonussystem ändrats så att alla som tagit en pallplats får del av bonusen, vilket landslag de än tillhör.

– Ja, det stämmer. Jag har haft samtal med Teodor Peterson och Evelina Settlin som är åkarrepresentanter, men har också pratat med övriga i laget. De har velat ha till de här förändringarna, säger förbundsdirektören Ola Strömberg till Expressen.

Peterson är nöjd med det nya systemet.

– Vi var många i A-landslaget som tyckte att det var orättvist. Och då är det bättre att ha ett upplägg där den här situationen inte uppstår, säger han.

Dahlqvist premierades till slut för sina pallplatser i världscupen. Sponsorn Bauhaus betalade 20.000 kronor för varje pallplats, vilket gav Dahlqvist 140.000 kronor.