Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 09:17

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/danska-handbollsbiljetter-slumpas-bort-pa-forsaljningssajter/

Sport

Danska handbollsbiljetter slumpas bort på försäljningssajter

Danska handbollsfans packar ihop sina flaggor. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Danmarks uttåg ur handbolls-EM har fått de danska supportrarna att slumpa bort sina biljetter till Malmö arena. På danska försäljningssajter finns nu hundratals biljetter till salu.

De danska supportrarna skulle skapa en hemmaplanskänsla för sitt landslag under EM-matcherna i Malmö arena. Tusentals biljetter hade sålts till danskar till både gruppspelet och den efterföljande mellanrundan. Men sedan det på onsdagen stod klart att Danmark sensationellt slagits ut redan i gruppspelet är de danska supportrarna inte lika pigga på att komma till Malmö arena under helgen och den kommande veckan.

På danska försäljningssajter har flera personer under onsdagskvällen och torsdagsmorgonen lagt ut sina biljetter till försäljning för bara en bråkdel av priset. Även på svenska Blocket har biljetter börjat dyka upp.

Krister Bergström, vd för EM-arrangemanget, säger att det inte är utsålt i arenan och uppmanar publiken att handla biljetter på annat sätt.

– Vi kan givetvis inte uppmana till att köpa på andrahandsmarknaden, men det är heller inte vår uppgift att informera om att inte göra det. Har man en giltig biljett släpps man in på arenan, konstaterar han.

Sverige inleder sitt spel i mellanrundan på fredagen mot Portugal. Det kommer att vara svensk dominans i arenan konstaterar Krister Bergström. 9.700 biljetter var sålda på torsdagen, varav 60 procent sålts på den svenska marknaden. En dryg fjärdedel hade sålts till den danska.

Malmö arena tar in över 12.000 åskådare.

– För den som vill gå finns det biljetter kvar, säger Krister Bergström som räknar med att det kommer att finnas mycket publik i helgen och under hela nästa vecka trots det överraskande danska uttåget ur turneringen.

– Enligt våra försäljningssiffror kommer de svenska fansen att dominera Malmö arena och så har det sett ut att bli hela tiden.

Läs mer: Dansk press om handbollsfiaskot: ”Skakad av det jag sett”