Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/elittranaren-knackt-av-att-fa-sparken-mar-alldeles-for-daligt-just-nu/

Sport

Elittränaren knäckt av att få sparken: Mår alldeles för dåligt just nu

Dragan Brljevic är nedstämd sedan han fått sparken som tränare för Lugis damer i handboll. Foto: Anders Hansson

Efter nästan tio år i klubben fick Lugis handbollstränare Dragan Brljevic sparken i tisdags.

– Jag kan inte prata just nu, jag mår alldeles för dåligt, säger Brljevic.

Sportchefen Kenneth Andersson tar tillfälligt över och leder damlaget i fredagens bortamatch mot Skuru.

Trots att det gått några dagar sedan Dragan Brljevic fick beskedet att Lugis ledning inte längre har förtroende för honom är det en mycket tystlåten och deprimerad Brljevic som för första gången pratar med pressen.

Men det är inte mycket han vill säga.

– Jag vill inte kommentera det just nu förutom att jag mår rätt dåligt. Jag vill avvakta lite innan jag pratar med media om det här, säger Brljevic till DN.

Lugis klubbchef Patrik Bengtsson säger att det finns flera anledningar till att Brljevic nu tvingas bort.

– Vårt sportsliga mål är att ha så många egna spelare i laget som möjligt. Vi tecknade ett nytt avtal med Dragan Brljevic i fjol och kom tillsammans med honom fram till vilka resurser som krävdes. Men kraven har inte blivit uppfyllda så nu har vi har kommit till en punkt där vi känner att vi måste agera för att säkerhetsställa vår sportsliga strategi från ungdomslag upp till A-laget, säger Patrik Bengtsson.

Under 2018 skrev Dragan Brljevic ett nytt treårskontrakt med Lugi. Nu kommer han bli uppsagd men innan han tvingas gå så kommer Brljevic erbjudas andra uppgifter inom föreningen.

– Jag är väl kvar i klubben till 1 maj, säger Brljevic besviket.

Brljevic har tagit Lugi till två SM-finaler, 2012 och 2013, och sex semifinaler, ett facit som imponerar.

– Tydligen hjälper inte det, konstaterar Brljevic.

Bengtsson hyllar Brljevics arbete för klubben.

– Det här är emotionellt för oss också, vi tycker om Dragan, det är en fin människa. Det var bara det att vi inte var överens om hur vi ska gå vidare. 

Flera av spelarna har uttryckt sin stora besvikelse över beslutet att sparka Brljevic.

Clara Lerby, 20 år, säger till Sydsvenskan att hon ”aldrig varit så knäckt”.

– Det är mycket känslor, det kanske inte varit rationellt hanterat av alla, det har jag full respekt för, säger Bengtsson. Det är tjusningen med sporten att det är så emotionellt vid vinster, förluster och sådan här saker.

Kenneth Andersson leder Lugi i de två matcher som återstår innan VM-uppehållet. På fredagskvällen väntar serietrean Skuru.

– Det är klart att det här kommer påverka matchen mot Skuru, det vore konstigt annars. Men det finns ingen press från klubbens sida att leverera i den matchen med tanke på den psykiska situation som uppstått, säger Bengtsson.