Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 03:11

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/europa-leder-solheim-cup-svenskorna-spelar-ihop/

Sport

Europa leder Solheim Cup – men USA har medvind

Bild 1 av 2 Spanjorskan Carlota Ciganda ordnade en delad poäng för Europa i sin match.
Foto: Andy Buchanan/AFP
Bild 2 av 2 Europeiska fans hejar på laget på åttonde hålet.
Foto: Andy Buchanan/AFP

Europa leder Solheim Cup, men USA har medvind.

Amerikanskorna kvitterade första dagens två sista matcher på 18:e hålet.

– Ingen brukar prata om halva poäng. Men de där halvpoängarna på slutet var enorma för oss, säger USA:s kapten Juli Inkster.

TT Text

Hon har lett USA till två raka segrar i Solheim Cup och hoppas göra det en tredje gång på skotska Gleneagles. Trots europeisk ledning 4,5–3,5 kunde Inkster inte klaga när första dagens spel skulle summeras, för det kunde mycket väl ha skiljt mer än en poäng inför fortsättningen.

– Att bara ligga under med en poäng, jag är väldigt nöjd med var vi är just nu, säger hon.

De två sista bästbollarna bjöd på stor dramatik på slutet. Carlota Ciganda och Bronte Law vann hål 15, 16 och 17 för att vända ett underläge till ledning inför sista hålet, men Lexi Thompson satte en birdie där och räddade en amerikansk halvpoäng i par med Jessica Korda.

Ännu tyngre för Europa var nästa birdiekvittering på 18:e hålet. Brittany Altomare (i par med Nelly Korda) ordnade den och fullbordade därmed en mäktig upphämtning mot Charley Hull och Azahara Muñoz, som förlorade de tre sista hålen.

– Vi är så klart lite besvikna över det, säger Europas kapten Catriona Matthew. Men Brittany gjorde en bra birdie. Det är inte så att vi tappade matchen på grund av dåligt spel – de gjorde birdies. Så vi är nöjda med att ha ledningen med en poäng.

Men det är USA som har momentum inför lördagsförmiddagens foursomespel på Gleneagles. Då får Anna Nordqvist chansen igen, medan Caroline Hedwall vilar efter svenskornas storförlust i fredagens bästboll. Nordqvist spelar ihop med nederländska rookien Anne van Dam och möter Morgan Pressel/Marina Alex.

Läs mer: Caroline Hedwall om Solheim Cup: Som en stor fotbollsmatch