Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-17 14:37

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/fischer-missar-em-kval-asllani-med/

Fotboll

Fischer missar EM-kval – liksom Asllani

Sveriges försvarsgeneral missar EM-kvalpremiären på grund av skada. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Nilla Fischer missar Sveriges EM-kvalpremiär mot Lettland på grund av en skada. 

– Vi vill att hon ska vara hundra procent, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson när han presenterar sin första trupp sedan VM-bronset i Frankrike.

Gerhardsson beslutade sig för att låta Fischer ta hand om sin skada, för att förhoppningsvis istället vara hel till nästa samling, säger han när EM-kvaltruppen presenteras på Svenska fotbollförbundets kontor i Solna på tisdagen.

Spelarna kommer att samlas på Gotland, för att sedan möta Lettland borta den 3 september i den första matchen i kvalet till EM i England 2021. 

– Det är fokus på Lettland, sedan får man ibland försöka vara klok i det hela, Nilla är ett sådant exempel, vi vill att hon ska vara hundra procent sedan och inte riskera någonting, säger Gerhardsson.

Sedan tidigare var det klart att Wolfsburgstjärnan Fridolina Rolfö missar matchen eftersom hon fortfarande inte är återställd efter den skada hon ådrog sig i VM-bronsmatchen mot England.

Däremot finns Kosovare Asllani med i truppen, trots att hon ådrog sig en skada i måndags under under en träningsmatch med sin nya klubb CD Tacón. 

– När vi har kollat så rör det sig om en lårkaka och vi hoppas att det inte ska vara någon fara för EM-matcherna, säger Gerhardsson.

Att Fischer saknas innebär att två landslagsdebutanter tas ut bland försvararna, Emma Kullberg från Kif Örebro och Piteås Ronja Aronsson.

Flera spelare har bytt klubbadress under sommaren, bland annat har Kosovare Asllani lämnat allsvenskan för det lag som ska bli Real Madrid, CD Tacón, dit också Sofia Jakobsson flyttat. I truppen finns spelare i europeiska storklubbar som Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Bayern München och Juventus, men stommen i truppen som tog VM-brons består av allsvenska spelare. Gerhardsson tackar de allsvenska tränarna, och menar att den inhemska serien håller hög klass.

– Det är klart att det är en skillnad, men sedan kan det vara så att just nu är är skillnaden mindre, i och med att damallsvenskan har varit igång nu x antal omgångar, medan de andra inte har kommit igång, säger Gerhardsson.

Före EM kommer ett OS, som går nästa sommar. Hur mycket tänker förbundskaptenen på det?

– Ungefär noll procent. Det är helt ärligt. Vi vill vinna de här matcherna och vi vill se till att vi tar oss vidare till England, då blir det fel att tänka på OS nu. 

Läs mer: EM-kval nästa – det har hänt i bronslaget efter VM-succén