Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/inhopparen-keene-raddade-nytt-kontrakt-for-oster/

Fotboll

Inhopparen Keene räddade nytt kontrakt för Öster

James Keene hoppade in och blev hjälte mot Landskrona. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Öster spelar i superettan även nästa säsong.

Efter en tajt match mot Landskrona blev inhoppande James Keenes mål med 15 minuter kvar matchens enda.

– Vi är ett lag som hör hemma i superettan, säger Östers tränare Denis Velic. 

Efter att ha tagit sig till kvartsfinal i svenska cupen under våren var förväntningarna högt ställda på Öster när årets säsong i superettan sparkade i gång. 

Men säsongen blev inte alls som Öster hade tänkt sig och i stället för toppstrid har laget tampats i botten av superettans tabell, där man till slut klarade av att knipa en kvalplats.

I den första kvalmatchen mot Landskrona Bois fick Öster med sig ett 1-1-resultat och var därmed i förarsätet, tack vare bortamålet, inför returmötet på hemmaplan. 

Öster tog tag i spelet i första halvlek och bollinnehavet var tydligt för Smålandslaget. Laget lyckades dock inte göra mål och i halvtid var ställningen 0-0, vilket gav spänning inför den andra. 

I somras värvade Öster in anfallaren James Keene, som bland annat har ett förflutet i Elfsborg och Gais, och på söndagen skulle värvningen betala av sig. Med 15 minuter kvar nådde ett inlägg från vänsterbacken Oliver Silverholt Keene som distinkt placerade in bollen till vänster om Amr Kaddoura i Landskronas mål. 

Några minuter fixade Keene också en straff, som han själv tog hand om. Men i stället för att bli tvåmålsskytt sköt engelsmannen i ribban och matchen fortsatte att leva sista tio minuterna. 

Landskrona lyfte in mängder av bollar i offensivt straffområde, men Öster kunde hålla undan och vinna matchen med 1-0. Laget får därmed fortsätta att spela i superettan nästa säsong, medan Landskrona fortsätter att spela i division 1.

– Det har varit en otroligt stor anspänning på hela föreningen och gruppen. Vi gör inte de bästa matcherna i kvalet men de senaste veckorna har vi visat att vi är ett lag som hör hemma i superettan, säger Öster-tränaren Denis Velic i Aftonbladets sändning från matchen. 

37-åringen var assisterande tränare tidigare under säsongen, men i somras fick han huvudansvaret sedan Christian Järdler fått sparken. 

– Vi har fått gruppen att må lite bättre och alla har varit delaktiga. Vi har fått gruppen att träna lite hårdare och med det växer man, när man känner att man orkar springa. Det är de här två kvalmatcherna ett jättebra exempel på. Vi gör inte två jättebra matcher, men vi springer och springer för varandra, säger Velic.

Läs mer: Så vill fotbollen lösa konflikten med polisen