Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 23:50

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/kenny-pavey-tacksam-efter-sista-matchen-nu-ska-jag-ta-en-kall-ol/

Fotboll

Kenny Pavey tacksam efter sista matchen: Nu ska jag ta en kall öl

Kenny Pavey och AIK:s Nabil Bahoui under lördagens match i svenska cupen. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

När Kenny Pavey byttes ut i mitten av andra halvlek var det sista gången han lämnade en fotbollsplan som spelare. 

Engelsmannen fick ta emot applåder från både AIK:s och Enskedes fans och efter matchen var Pavey stolt och tacksam för inramningen på Friends arena. 

– Det värmer i hjärtat, säger 40-åringen. 

Under lördagen gjorde Kenney Pavey sin sista match som fotbollsspelare. Engelsmannen har spelat i en rad svenska klubbar där han främst är känd från sin tid i AIK, som han dels tillhörde mellan 2006 och 2012, dels mellan 2014 och 2016. 

Men hans sista match blev inte i AIK-dress. Den senaste säsongen har 40-åringen tillhört division 2-laget Enskede som under lördagen mötte just AIK i svenska cupens andra omgång. 

Det blev storförlust för Paveys Enskede. Segersiffrorna för AIK skrevs till 7-0 men efter matchen var Pavey ändå stolt och glad över lagets insats och sin egen karriär. 

– Nu ska jag ta en kall, trevlig öl, säger Pavey som byttes ut i mitten av andra halvlek och då fick ta emot jubel från både AIK:s och Enskedes fans. 

– Jag ville inte ta för lång tid på mig så att spelarna fick vänta för länge. Efter matchen var både AIK:s och Enskedes fans väldigt schysta. Det värmer i hjärtat och som jag har sagt tidigare har jag varit i den här klubben (AIK) många år och gjort allt man kunnat. Jag är stolt över vad jag åstadkom i AIK. 

Att båda lagens supportrar stöttade Pavey  under lördagens match är något han upplevt tidigare i karriären.

– Jag brukar få bra kontakt med fansen oavsett var jag spelar. Jag spelar för fansen och för klubbmärket, säger han. 

Under året har Pavey både spelat fotboll i Enskedes A-lag och varit tränare i klubbens ungdomsverksamhet. Och att fortsätta tränarkarriären är något engelsmannen ser fram emot.

– Ja, självklart. Jag har spelat fotboll i många år och har lärt mig mycket under året som tränare. Jag är glad och ser fram emot att fortsätta med det, säger han. 

Läs mer: AIK klart för gruppspel i svenska cupen – Elyounoussi hattrickskytt mot Enskede