Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 21:26

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/mallost-for-malmo-ff-borta-mot-lugano/

Fotboll

Malmö FF tog inte chansen – 0–0 mot Lugano

Sören Rieks i Malmö FF reagerar på ett domslut. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Vid seger hade Malmö FF haft övertaget om en 16-delsfinal i Europa League.

Men bortamötet med gruppjumbon Lugano slutade 0–0.

Främst tack vare målvakten Johan Dahlin.

TT Text

Efter 2–1 hemma mot Lugano för två veckor sedan, halvvägs in i gruppspelet, hade Malmö FF häng på en plats i slutspelet. Tre nya poäng borta mot det schweiziska laget och MFF hade på allvar varit med i fajten om en av de två första platserna i grupp B.

– Vi behöver vinna två av de tre matcher som är kvar och vi vill börja här, sade Malmö FF-tränaren Uwe Rösler enligt Sydsvenskan på presskonferensen före matchen.

Men så blev alltså inte fallet för Malmö FF, som hade smält besvikelsen efter söndagens andraplats i den rafflande allsvenska avslutningen. I stället ser det ut att nästan krävas segrar mot både Dynamo Kiev och FC Köpenhamn.

Detta efter en match i Schweiz som stundtals snarare liknade ett försäsongsmöte i januari än en betydelsefull gruppspelsmatch Europa League i november.

Lugano spelar sina hemmamatcher i Europaspelet på Kybunpark i S:t Gallen – tre timmars bilresa i andra änden av Schweiz – eftersom lagets hemmaarena inte håller godkänd standard. Och med bara uppskattningsvis 1 700 supportrar på en läktare som tar 17 000 åskådare var inramningen minst sagt ödslig.

Dock: omkring 900 Malmö FF-supportrar fanns på plats och fick förmodligen MFF-spelarna att känna sig som ”himma”.

Det hindrade emellertid inte den spelmässiga kvaliteten att även den påminna om försäsong – med mängder av felpassningar, lågt tempo och få målchanser.

Det mesta som skapades kom från hemmalaget, som bara stod på en enda inspelad poäng och gjorde det som kundes för att ta sista chansen under nye tränaren Maurizio Jacobacci, som ersatte den sparkade Fabio Celestini i förra veckan.

Men MFF-målvakten Johan Dahlin räddade allt.

Framåt var det dock inte mycket att glädjas åt för Malmös del. Dessutom utgick både mittfältaren Oscar Lewicki (baksida lår) i första halvlek och vänsterbacken Behrang Safari (axeln) med skador.

Samtidigt spelade FC Köpenhamn och Dynamo Kiev 1–1 på Parken i den danska huvudstaden.

Därmed är det status quo i tabellen; FCK och Dynamo Kiev är etta och tvåa på sex poäng, Malmö FF trea på fem och Lugano är sist på två poäng inför de avslutande två omgångarna.

I den näst sista om tre veckor väntar Dynamo Kiev hemma för Malmö FF:s del innan det blir en kort resa till Köpenhamn i gruppavslutningen den 12 december. Då avslutas för övrigt även Markus Rosenbergs karriär. Det återstår att se om han gör det med att ha tagit sitt MFF till 16-delsfinal i Europa League.