Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 04:28

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/rasmus-elm-kan-ha-varit-mitt-sista-framtradande/

Fotboll

Rasmus Elm: Kan ha varit mitt sista framträdande

Rasmus Elm, till höger, kan ha gjort sin sista match i Kalmar. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Rasmus Elm, 31, kan ha gjort sitt sista framträdande i Kalmar FF. 

Efter kvalmatchen mot Brage var mittfältaren öppen med att hans skadeproblematik de senaste säsongerna ger honom huvudvärk inför sin framtid som fotbollsspelare. 

– Jag vill inte prestera på för låg procent, då har jag inget här att göra, säger han till C More.

Det var en lättad Rasmus Elm som intervjuades i C More efter slutsignalen i det allsvenska kvalet mot Brage. Matchen slutade 2–2 och Kalmar spelar därmed i allsvenskan nästa år, efter att ha vunnit den första matchen mot Borlängelaget med 2–0.

Men om Rasmus Elm, vars kontrakt går ut i vinter, spelar i Kalmar nästa säsong återstår att se. Efter matchen förklarade mittfältaren att söndagens match kan ha varit hans sista. 

– Det kan ha varit mitt sista framträdande, säger han.

– Det är femte året jag spelar i Kalmar. Jag har inte gjort en enda hel säsong och det känns sådär. Det tär mentalt och på kroppen. Om jag hade kunnat prestera på den nivå jag vill hade det varit en annan grej. Jag vill inte prestera för på låg procent, då har jag inget här att göra. 

Oavsett om Elm spelar vidare eller inte menar han nu att Kalmar nu måste göra något för att inte underprestera som under årets säsong.

– Det måste bli ett rejält omtag. Vi måste få koll på hela organisationen och ekonomin och sedan får vi se vad vi gör med alla gamla avdankade spelare, säger han. 

Elm har meriter från det svenska landslaget men hans karriär har varit fylld av skador. Han har spelat i Kalmar FF i två perioder och den gångna säsongen noterades han för 20 matcher i allsvenskan, där 16 var från start. 

Läs mer: Brage spurtade för sent – Kalmar stannar i allsvenskan