Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 20:31

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/fotboll/sverige-tappade-ledning-foll-i-u21-kvalet/

Fotboll

Sverige tappade ledning – föll i U21-kvalet

Irlands Jayson Molumby jublar efter att Troy Parrott (ej i bild) kvitterat till 1–1. Foto: Patric Söderström/TT

Mattias Svanberg gav Sverige en drömstart i Kalmar.

Men när domaren blåst i pipan var det Irland som fick segerjubla.

– Vi är inte tillräckligt bra i dag, säger förbundskaptenen Roland Nilsson efter 1–3 mot Irland i den första kvalmatchen till U21-EM.

TT Text

Sverige fick en tung start på kvalet till U21-EM 2021 och förlorade med 1–3 hemma mot Irland på Guldfågeln arena i Kalmar.

Mattias Svanberg gav visserligen Blågult ledningen i den första halvleken – men spelet lämnade mer i övrigt att önska till den andra halvleken.

– Vi har lite flyt att vi leder med 1–0. Vi gör för enkla misstag och vågar inte spela tillräckligt mycket, sade målskytten, tillvardags i Serie A-klubben Bologna, till C More i halvtid.

Trots självkritiken blev det inte någon spelmässig förbättring i den andra halvleken.

Watford-målvakten Pontus Dahlberg stod för en magnifik straffräddning med dryga timmen spelad – men kunde inte stå emot de irländska anstormningarna som följde.

Kvitteringen kom i den 68:e minuten efter ett fint avslut av Tottenham-spelaren Troy Parrott – och med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid hade Irland vänt. Detta via en nick i mål på hörna av Conor Masterson.

På övertid fastställdes slutresultatet till 1–3 i en kontring, återigen efter mål av Parrott.

– Vi är inte tillräckligt bra i dag. Vi kommer inte upp i standard i varken passningsspel eller aggressivitet i försvarsspel, sade förbundskaptenen Roland Nilsson till C More efter matchen.

Övriga lag i Sveriges kvalgrupp är Island, Italien, Armenien och Luxemburg. U21-EM 2021 avgörs i Ungern och Slovenien.

Läs mer: ”Okej” lott för U21-landslaget