Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/hoppet-lever-nielsen-kvar-i-em-truppen/

Sport

Skadade stjärnans löfte: ”Jag ska absolut vara med”

Sveriges lagkapten Jim Gottfridsson tvingades bryta tisdagens match mot Polen på grund av skadekänningar, men lämnar nu lugnande besked. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Det ser ut att ljusna på skadefronten i EM-truppen. Jim Gottfridsson räknar med att spela mot Portugal och Jesper Nielsen utesluter det inte heller.

– Jag ska absolut vara med, säger Gottfridsson.

Sveriges lagkapten och spelmotor utsågs till matchens lirare när landslaget rundade av gruppspelet i Göteborg med att besegra Polen. Men han spelade inte alls sista kvarten, utan satt på bänken med ena låret hårt lindat.

Det fanns frågetecken både för honom och linjespelaren Jesper Nielsen när landslaget anlände till Malmö på onsdagseftermiddagen och checkade in på sitt hotell vid Stortorget i Malmö. För båda rätades de ut rätt så rejält.

– Det är en dag bättre än gårdagen. Nu ska vi gå till gymmet och köra lite rehab, sedan lite behandling i kväll så ska det gå bättre, säger Jim Gottfridsson.

Mittnian räknar med spel mot Portugal på fredagen och hade inte tvekat om matchen spelats redan på torsdagen.

– Då hade jag definitivt spelat, säger han tvärsäkert.

Jesper Nielsen stod över matchen mot Polen och var rejält nedstämd på grund av ett krånglande knä.

– Det var oerhört dystert, då tänkte jag att hela våren kunde vara förstörd. I dag är jag betydligt gladare. Det är väl en försvarsmekanism att måla upp det värsta, för att inte bli ännu mer besviken, säger Nielsen.

Diagnosen är inte hundra, men klart är att menisken är hel och att ett senfäste fått smällen.

– Det är okej att sitta, men jag känner av det när jag går, så någonting är det förstås. Men det är betydligt bättre prognos än om det varit en meniskskada, säger Jesper Nielsen.

Jesper Nielsen blir kvar i EM-truppen – Sverige hoppas att han kan spela trots sin knäskada. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Det känns bättre när de klämmer på mig och vrider i alla olika vinklar. Vi hoppas att det ska kännas bra nu och att jag ska kunna vara med så fort som möjligt.

Landslagsläkaren Daniel Jerrhag uppskattar sannolikheten för att Jesper Nielsen spelar redan på fredag till mer än 50 procent.

– Med hyggligt stor sannolikhet finns han tillgänglig för match då, säger han.

Mer oklart är det med högernian Albin Lagergren, som tills vidare är utskriven ur EM-truppen men reste med laget till Malmö.

Sverige kommer att behöva ett fulltaligt lag på topp för att kunna blanda sig i medaljstriden. De två bäst placerade lagen i gruppen går vidare till semifinal i Stockholm.

– Jag tycker att vi bjudit på både bra och dålig handboll, nu hoppas jag att vi kan steppa upp och då kanske publiken i Malmö steppar upp ännu mer än vad de gjorde i Göteborg, vilket var fantastiskt stöd också, säger Jim Gottfridsson.

– Vi hade gärna kommit ner med två poäng, vilket inte är fallet, men varför skulle inte vi ha möjlighet att slåss om de här två platserna? Varför skulle inte vi kunna slå Portugal och Norge? Det blir såklart väldigt tufft, men så är EM, vi hoppas kunna bjuda på bra handboll och göra vårt jobb, sedan får vi se hur de andra resultaten går.

Läs mer: 

Palicka om svenska spelet: Om vi inte höjer oss blir det svårt 

Danmark maktlösa favoriter under press: ”Kan bara fokusera på vårt”