Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:44

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/ishockey/18-arigen-gjorde-forsta-shl-malet-i-djurgardens-seger-sjukt-skont/

Ishockey

18-åringen gjorde första SHL-målet i Djurgårdens seger: ”Sjukt skönt”

Djurgårdens Albin Grewe gjorde 1-0 mot Malmö Redhawks. Foto: Erik Simander/TT

Albin Grewe hade inte gjort ett enda SHL-mål inför lördagens möte med Malmö Redhawks. Men med några minuter kvar av andra perioden spräckte 18-åringen sin egen och matchens målnolla. 

Djurgården vann till slut matchen med 4–0 och har nu vunnit sex av tio matcher under årets SHL-säsong.

– Det var en sjukt skön känsla, säger Grewe om sitt första SHL-mål.

Både hemmalaget Djurgården och bortalaget Malmö Redhawks kom in till lördagens match i SHL med en förlust i ryggen. DIF föll borta mot Rögle, som varit en positiv överraskning under inledningen av årets SHL-säsong, medan Malmö nollades av Skellefteå på hemmaplan. 

Djurgården tog tag i matchen tidigt och fick hjälp av ett tidigt powerplay då Malmö varit för många spelare på isen. Men Malmö dödade utvisningen effektivt och Malmö kunde ta sig in i matchen och laget kändes långt ifrån ofarligt i offensiv zon. 

– Jag tycker att vi är rappa och har bra tryck i grejorna. Malmö försvarar sig bra, men om vi hittar på något mer i offensiv zon kan vi nog få utdelning, sade Djurgårdens Marcus Högström till C More i periodpausen. 

– Vi behöver flytta upp spelet lite mer i offensiv zon, sade Malmös Fredrik Händemark. 

Knappa tio minuter in i andra perioden hade Malmö en puck i nät genom Konstantin Komarek, men målet dömdes bort då Max Görtz befann sig i målområdet och störde Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg. 

Andra perioden var fysisk och båda lagen försökte skapa chanser framåt, men hade svårt att hitta några riktigt heta lägen. Det bästa målläget fick ändå Djurgårdens Sebastian Strandberg, men forwardens avslut från nära håll räddades av Oscar Alsenfelt i Malmös mål. 

Med knappt tio minuter kvar av andra perioden tog Djurgården ändå ledningen genom 18-årige Albin Grewe, som serverades öppet mål av Marcus Högström som stod för ett fint förarbete. Målet var forwardens första i SHL någonsin. 

– Det var en sjukt skön känsla att se pucken gå in och lite lättnad, säger Albin Grewe i den mixade zonen efter matcher. 

– Man får bättre självförtroende och det är A och O i hockey, 

Grewes mål blev dock inte det enda i andra perioden. Med dryga minuten kvar bet sig hemmalaget fast i offensiv zon och Robin Norell kunde skjuta in 2-0 till Djurgården från blålinjen. 

Djurgårdens offensiv fortsatte på samma inslagna väg i början av tredje perioden. Först prickade Mattias Guter ribban när han kom ren med Oscar Alsenfelt i Malmömålet. Nära för Djurgården, som ett tiotal sekunder senare skulle få utdelning när Anton Hedman kunde raka in en retur fram till 3-0. 

Malmö ryckte upp spelet en aning efter det och bland annat hade Emil Sylvegård ett friläge, som Niklas Svedberg dock kunde rädda för Djurgården. 

Slutresultatet skrevs till slut till 4-0 sedan Niclas Bergfors fastställt slutresultatet med drygt fyra minuter kvar av matchen. 

Läs mer: Djurgårdens tränare nöjd med debutmålskyttens insats: Jättekul för honom