Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/ishockey/aik-nollat-av-serieledande-bjorkloven/

Ishockey

AIK nollat av serieledande Björklöven

AIK:s John Henrion och Björklövens Brian Cooper i det hockeyallsvenska mötet den 11:e oktober. Foto: Janerik Henriksson/TT

Björklöven fortsätter att imponera i hockeyallsvenskan. 

Borta mot AIK vann Umeålaget med 2-0 och segern var egentligen aldrig hotad. 

– Jag tycker vi gör en helt okej match defensivt, men sedan skapar vi för lite framåt, säger AIK:s tränare Jussi Salo till C More.

AIK hade två raka segrar inför fredagens möte med serieledande Björklöven i hockeyallsvenskan. Men den uppenbara självförtroendeboosten från vinsterna mot Timrå och Västervik lyste med sin frånvaro i matchens inledning.

AIK hade svårt att få till uppspelen och bortalaget hade det mesta av puckinnehavet. Därför kom också August Tornbergs 1-0-mål efter drygt fem minuters spel logiskt. 

– Det var skönt att få sätta dit den, sade Tornberg till C More i periodpausen. 

Andra perioden var länge mållös och jämn. Men ju längre perioden led, desto mer tog Björklöven över spelet och med bara tiondelar kvar till periodpaus kom 2–0 för bortalaget genom Alex Hutchings, som sköt in pucken efter en snabb spelvändning. 

I den tredje försökte AIK trycka på framåt, men laget hade svårt att skapa några heta chanser. Björklöven spelade tryggt och var närmare ett 3-0-mål än vad AIK var en reducering. 

– Jag tycker vi gör en helt okej match defensivt, men vi skapar för lite framåt och får för få puckar på mål, säger AIK:s tränare Jussi Salo till C More.

– Omställningsspelet tar lite för lång tid för oss. Vi måste vända spelet lite snabbare, precis som vi måste ställa om snabbare defensivt. 

Slutresultatet skrevs till 2-0 och segern var Björklövens åttonde för säsongen, samtidigt som förlusten var AIK:s sjätte på nio matcher. 

Läs mer: Hattrick av Porsberger när AIK vann