Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/jobbar-pa-losning-efter-skandalen-i-handbollsligan/

Sport

Jobbar på lösning efter skandalen i handbollsligan

Funktionärer rengör golvet från kondens inför handbollsmatchen i handbollsligan mellan Redbergslid och IFK Skövde. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Redbergslids hemmapremiär i handboll bröts redan efter någon minut på grund av kondens som gjorde golvet i Scandinavium såphalt.

TT Text

Nu jobbar arenabolaget Got Event för att hitta en lösning på problemet.

– Det vi kan göra nu är att titta på andra tekniska lösningar och det gör vi just nu, säger vd:n Lotta Nibell till SVT.

Redbergslids tidigare hemmaarena, Lisebergshallen, är riven och stadsbyggnadskontoret i Göteborg håller på med en utredning kring en ersättningsarena. Tills dess att det har blivit verklighet är tanken att handbollslaget ska dela arena med SHL-laget Frölunda och att golv ska läggas ovanpå isen när det är dags för handboll.

– Vi har gjort allt vi kan för att detta ska fungera och tidigare har det gjort det, men den teori vi har nu är att golvet inte har hunnit ligga tillräckligt länge på isen och då finns risk att det bildas kondens. Det är de korta omställningstiderna mellan evenemangen som ställer till det, säger Nibell.

– Det finns inte så många alternativ för Redbergslid. Det finns ett behov av en ersättningsarena.

Läs mer: Matchen bröts efter två minuter – publiken fick gå hem