Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:15

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/landslagsspelare-i-futsal-begard-haktad/

Sport

Landslagsspelare i futsal begärd häktad

Två fotbollsspelare begärdes på torsdagen häktade i den matchfixningshärva som rullas upp av polisen. En av spelarna är landslagsspelare i futsal. Foto: Roger Turesson

Ytterligare en fotbollsspelare, 30 år gammal, har delgivits misstanke om brott i matchfixningshärvan kring de två landslagsmännen i futsal. 

Tillsammans med en av landslagsspelarna begärdes 30-åringen på torsdagen häktad.

Det var i tisdags som Svenska fotbollförbundet meddelade att två landslagsspelare i futsal anhållits misstänkta för matchfixning. Samma dag greps och anhölls ytterligare en fotbollsspelare, misstänkt för grovt givande av muta och spelfuskbrott.

På torsdagen begärdes 30-åringen och den ene av futsalspelarna häktade av kammaråklagare Staffan Edlund vid Riksenheten mot korruption. Enligt åklagaren finns det risk för att de misstänkta undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Åklagaren har inte velat ge några kommentarer kring fallet. Även kommissarie Fredrik Gårdare vid polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet är förtegen och hänvisar till förundersökningssekretess.

Futsalspelaren, som begärts häktad, är även han misstänkt för grovt givande av muta. Mutbrottet ska ha skett under våren och sommaren 2019.

Den andre landslagspelaren i futsal har enligt försvarsadvokaten Henrik Timan inte begärts häktad. Advokaten vill inte gå in på om hans klient, som greps i tisdags, har släppts.

– Jag kan inte ge några kommentarer till fallet just nu, säger Timan.

30-åringen har tidigare representerat samma fotbollsklubb som de två futsalstjärnorna. Under fjolåret spelade han för ett lag på lägre nivå.

De tre spelarna har alla tillhört klubbar som figurerat i utredningar kring matchfixning.

DN har utan framgång sökt advokaterna för de två personer som begärts häktade.