Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 07:25

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/marie-soderberg-54-aldsta-spelaren-i-basketligan/

Sport

Marie Söderberg, 54, äldsta spelaren i basketligan

Marie Söderberg i en tidigare match för Visby Ladies. I helgen gjorde veteranen comeback. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Marie Söderberg blev som 54-åring den äldsta spelaren hittills i högsta basketligan när hon fick hoppa in under slutsekunderna i Visby Ladies match mot Eos i helgen.

DN Text

Efter en tung säsongsstart med tio raka förluster tog gotländskorna sin första seger, 80–72 mot Eos i Lund. Ett efterlängtat trendbrott inte minst för Marie Söderberg, som är assisterande coach i det skadedrabbade Visbylaget men som nu var ombytt på bänken.

Söderberg, 55 år om ett par månader, slutade som aktiv efter 2013/14 års säsong. Då hade hon spelat 30 raka säsonger i högsta damligan, där hon värvades till Visby 1994 från KFUM Söder i Stockholm. Hon tog SM-guld med Visby 2005 och spelade 47 A-landskamper.

Marie Söderberg är assisterande coach i Visbylaget. Foto: Erik Simander/Bildbyrån

– Jag är glad att jag fortfarande kan. Du vill ju inte att det ska vara så att du inte själv kan välja när du slutar. Det tyder på att man lyckats med klok träning, säger Marie Söderberg till Sportbladet.

Guarden fick göra ett kort men lyckat inhopp i slutsekunderna mot Eos.

Visby hade även den tidigare äldsta spelaren i ligan, Lotta Sjöberg som var 50 år när hon gjorde sin sista match.

– Jag har inte varit ute efter ett enda rekord. Jag gör det för att det är kul, idrott skapar känslor och man hittar inte något som ger så emotionella känslor som idrott någon annanstans, säger Söderberg till Sportbladet.

Läs mer: Nina Baresso har gjort comeback som 44-åring