Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/missar-i-skyttet-stallde-till-det-for-svenska-herrarna/

Sport

Missar i skyttet ställde till det för svenska herrarna

Sebastian Samuelsson, som blev bäste svensk, bakom norrmannen och sprintvinnaren Johannes Thingnes Bø. Foto: Anders Wiklund/TT

Svenskarna tappade placeringar på grund av att de inte riktigt fick till skyttet i herrarnas sprint i världscupen i skidskytte i Östersund.

– Det är inte godkänt någonstans, säger Peppe Femling.

TT Text

Norges Johannes Thingnes Bø vann trots en bom i sitt första skytte herrarnas sprint i Östersund. Tvåa blev hans bror – Tarjej Bø, 19 sekunder bakom.

Sebastian Samuelsson blev bäste svensk, men långt ner i resultatlistan, utan att slå sig in på topp 20. Han låg femma efter att ha skjutit fullt i första skyttet, men fick tre bom i stående och kom i mål en och en halv minut efter Johannes Thingnes Bø.

– Vet inte vad som hände, jag kommer in stadigt i stående, men får ingen bra känsla och bommar. Sedan börjar det blåsa mer, och jag står för ett osäkert agerande. Jag vet att jag kan göra mycket bättre än så, säger Sebastian Samuelsson till SVT.

Han var inte den ende svensken att ha problem med skyttet. Martin Ponsilumoa fick fem bom – tre i liggande, två i stående och Peppe Femling fick två bom, en i liggande och en i stående.

– Det är lite blandat, det blev på ett sätt en okej start där det finns lite positivt att ta med sig. Men det var generellt svårt med skyttet, berättar Peppe Femling som var förste svensk i mål på en tid som var drygt två minuter långsammare än Thingnes Bø.

Han ser ingen anledning till att svenskarna inte skulle skjuta bra utifrån förutsättningarna.

– Det är inte godkänt någonstans, det är standard Östersundsvindar i dag och det borde vi kunna dra nytta av, konstaterar han.

Avgörande detaljen: Hanna Öberg ska bli snabbare till första skott