Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 20:54

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/petren-och-blohm-sveriges-succepar-i-vm/

Sport

Petrén och Blohm – Sveriges succépar i VM

I Melissa Petrén och Linn Blohm har Sverige ett nytt radarpar som kan bli avgörande för hur långt Sverige kommer att gå i VM. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Radarparet från Stockholm gör succé i handbolls-VM. Melissa Petrén och Linn Blohm gjorde tillsammans tolv mål när Sverige besegrade Japan. 

– Vi kommer jobba vidare för att bli ännu bättre, säger Petrén inför matcherna mot Argentina och Ryssland.

Det ser ut som att de aldrig gjort annat än spelat handboll i samma lag. 

Men ska sanningen fram så har Melissa Petrén, 24 år, och Linn Blohm, 27 år, inte ens spelat tio landskamper tillsammans.

Trots det gör radarparet succé på plan.

– Det är klart att det är skönt att spela med en mittsexa som alltid fångar bollen och som är väldigt skicklig på att se lägen och dessutom kan läsa av mig, hur jag spelar, säger Petrén.

Det är första mästerskapet för Petrén, fostrad i Huddinge HK, som debuterade på sommarturnén till Sydkorea 2018.

Linn Blohm, som började i Gustavsbergs IF, debuterade i A-landslaget redan 2012 och spelade EM samma år. Blohm, som gjorde sju mål på sju försök mot Japan, missade fjolårets EM på grund av graviditet.

– Det känns naturligt att spela med Linn men vi jobbar på att bli ännu bättre tillsammans, säger Petrén.

Inför tidigare mästerskap har vänsternian Jamina Roberts varit något av lagets joker. Nu ser förbundskapten Henrik Signell Melissa Petrén som sin joker. 

– Jag tänker väl inte på att jag ska vara en joker. Folk har pratat om det innan och sagt det till mig men jag försöker inte tänka allt för mycket på vad andra säger utan bara köra på, jag vet vad jag kan, säger Petrén.

Efter tre lätta matcher mot Kongo-Kinshasa, Kina och Japan har Melissa Petrén fått känna på att det internationella spelet kan vara väldigt annorlunda. 

 – Att spela mot lag som man inte möter annars är en upplevelse i sig. Och domarna är lite hårdare på vissa saker, det märker man av. 

Det har gått två veckor sedan det svenska laget samlades och Petrén har, inte oväntat, märkt att det finns massor av vinnarskallar i truppen.

– Det ser man när vi spelar quiz och sånt, det blir het stämning men vi försöker att skratta bort det. Men det är tydliga regler som måste gälla även utanför plan.

Sverige är redan klart för huvudrundan och får med sig minst två poäng.

– Vi vill komma så långt som möjligt men ska spela mot Argentina och Ryssland innan vi börjar tala om huvudrundan, säger Petrén.

Läs mer:

Svenska jokern visade vägen mot Japan

Guide: Handbolls-VM i Japan