Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 08:44

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/publiken-sviker-aik-tre-miljoner-efter-budget/

Sport

Publiken sviker – AIK tre miljoner efter budget

Det är många lediga platser på Hovets läktare när AIK spelar. Den här bilden är från matchen mot Vita Hästen i mitten av december då drygt 1.900 personer fanns på plats. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dåliga sportsliga resultat, som i sin tur resulterar i dåliga publiksiffror gör att AIK hockey ligger nästan tre miljoner efter budget.

Det berättar AIK:s vd Anders Olson på klubbens hemsida.

Det är kärva tider för AIK hockey såväl på isen som utanför.

Laget ligger sist i allsvenskan, och allt tyder på att klubben måste kvala för att rädda det allsvenska kontraktet.

Publiksiffran den här säsongen är 2.793 personer i snitt per match, vilket kan jämföras med 4.134 förra säsongen.

De kraftigt minskade publiksiffrorna gör att klubben går miste om viktiga intäkter. Den förlusten i kombination med att sponsorintäkterna inte heller når upp till den budgeterade summan gör att klubben efter åtta månader ligger nästan tre miljoner efter budget.

– Vi får många frågor från engagerade supportrar om hur man bäst kan stödja AIK Hockey och svaret är som tidigare att vi vill att så många som möjligt kommer till Hovet och stöttar laget nu när de behöver det som allra mest, skriver klubbens vd Anders Olson på hemsidan.

– Samtidigt är vi väl medvetna om att vi inte kan förvänta oss ett fullsatt Hovet under resterande hemmamatcher i grundserien. Därför kommer AIK Hockey att intensifiera arbetet med att öka våra intäkter via befintliga och nya sponsorer, evenemang och externa finansiärer parallellt.

Anders Olson skriver också att klubben under den resterande delen av säsongen frekvent kommer att uppdatera om det ekonomiska läget.