Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/stina-nilsson-tavlar-inte-i-lillehammer/

Sport

Stina Nilsson tävlar inte i Lillehammer

Stina Nilsson står över världscuptävlingarna i Lillehammer. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Det var osäkert om hon skulle komma till start.

Nu står det klart att Stina Nilsson står över världscuptävlingarna i norska Lillehammer i helgen.

TT Text

”Stina hade redan i förväg planerat att välja bort Lillehammer för att få in mer träning och komma förberedd till tävlingarna längre fram, där bland annat Tour de Ski närmar sig”, säger damtränaren Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson drogs med en axelskada inför världscuppremiären i finska Ruka den gångna helgen. Där fick hon nöja sig med en elfteplats totalt i minitouren. 26-åringen – som tog OS-guld i sprint 2018 – blev som bäst femma i sprinten.

Tävlingarna i Lillehammer består av skiathlon (lördag) och stafett (söndag).

Sveriges damer vann VM-stafetten i Seefeld i februari, före Norge.

Till världscupstafetten i Lillehammer saknas dock hälften av det svenska guldlaget. Förutom Stina Nilsson saknas även Ebba Andersson som är borta med en knäskada sedan tidigare.

Inte heller Maja Dahlqvist, Oskar Svensson eller Teodor Peterson kommer att tävla i Norge.

– Det är inte så att jag känner att jag borde åka där efter den här helgen, sade Dahlqvist efter den mindre lyckade premiären i finska Ruka.

”Det väntar ett intensivt tävlingsprogram för sprintåkarna och därför väljer även åkare som Johan Häggström och Oskar Svensson att ta en tävlingsfri helg för att sikta in sig på kommande tävlingar”, säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Däremot kommer Jonna Sundling och 37-årige veteranen Daniel Rickardsson till start. Sundling är dock inte aktuell för stafetten utan åker hem efter lördagens skiathlon.

Läs mer: Frida Karlsson åtta i jaktstarten – tre norskor på pallen i skidpremiären