Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-17 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sport/varldsetta-dopad-missar-australian-open/

Sport

Världsetta dopad – missar Australian Open

Robert Farah har fastnat i ett dopningstest och är avstängd. Foto: Shaun Brooks/imago

Robert Farah, världsetta i dubbel, missar Australien Open efter att ha fastnat i ett dopningstest.

”Det sorgligaste ögonblicket i min idrottskarriär”, skriver den colombianska tennisstjärnan på Twitter.

TT Text

Farah meddelar själv avstängningen via sociala medier. Han skriver att internationella tennisförbundet (ITF) har meddelat att det fanns spår av steroiden boldenon i ett dopningsprov som lämnades i oktober 2019 i Kalifornien.

”Jag måste ta mig igenom några av de sorgligaste ögonblicken i mitt liv och definitivt det sorgligaste i min idrottskarriär”, skriver Robert Farah.

Ämnet används ibland av bönder för att få nötkreatur att växa snabbare, men är förbjudet enligt internationella antidopningsorganisationen Wada.

”Det här ämnet finns ofta i colombianskt kött och kan förvanska resultaten från dopningsprover. Det är utan tvekan det som har lett till det här”, skriver Farah.

32-åringen, som är född i Kanada men som tävlar för Colombia, toppar världsrankningen i dubbel tillsammans med sin colombianska spelpartner Juan Sebastián Cabal. Duon är regerande mästare både i Wimbledon och US Open och Cabal står bakom Farah.

– Robert är min bror, min vän, min partner, min resekamrat. Jag tror på honom, säger Juan Sebastián Cabal i ett videomeddelande på sociala medier.

Robert Farah kom med beskedet kort efter att en annan sydamerikansk spelare stängts av. Chilenaren Nicolas Jarry, rankad 78:a, är avstängd tillsvidare efter att ha testat positivt för förbjudna ämnen i samband med spel i Davis Cup i november.

Läs mer: Brandrök skjuter upp svenska Australian Open-matcher