Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/amanda-johansson-murie-stalarmen-massakrerar-det-som-aterstar-av-var-koksstol/

STHLM

Amanda Johansson-Murie: Stålarmen massakrerar det som återstår av vår köksstol

Riksby 10.35.

En igelkottsliknande stålarm massakrerar det som återstår av vår gamla köksstol, lite längre bort ligger en sönderslagen mikrovågsugn i djupet av en stor container. 

Hittills har besöket på tippen inneburit höjdpunkten på sonens korta liv. Det är som ett paradis för en motor- och fordonsintresserad liten kille: överallt traktorer, lastbilar och prylar. Personalen spelar glatt med när en treåring pekar ut allt det spännande som pågår – de förstår det stora med allt som rullar. Men nu rynkar sonen ihop pannan:

– Mamma, han vinkar inte.

Den stora gaffeltrucken, som flyttar runt containrar i mitten av återvinningscentralen, den ser oss inte. Sonen viftar, men förgäves.  

– Först han vinka, sedan går vi.

Jag förklarar att han som kör nog har mycket att göra, och inte ser oss. Min lille nickar sorgsamt. Jag samlar ihop honom i famnen och vänder stegen mot bilen. Bredvid oss står en kille i självlysande väst – och i precis den stunden lyfter han sin walkietalkie.

Då! Truckföraren nickar, stannar sitt fordon och öppnar dörren. Han sticker ut halva överkroppen och vinkar så stort han bara kan. Sonen brister ut i ett leende och hälsar tillbaka med hela överkroppen.

– Mamma! Nu kan vi åka.

Amanda Johansson-Murie är nyhetsredaktör på DN.se och vill rikta ett särskilt tack till alla buss-, tunnelbane-, lastbils-, sopbils- och grävskopeförare i Abrahamsberg med omnejd som brukar vinka, blinka och tuta när treåringen propsar på. Ni är bäst. 

Läs även hennes krönikor om ett oväntat möte med kungen och sorgen vid tunnelbanan.