Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 03:52

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/annu-en-vansinneskorning-i-stockholmsomradet/

STHLM

Ännu en vansinneskörning i Stockholmsområdet

Efter dödsolyckan på Örbyleden har ännu en vansinneskörning inträffat söder om Stockholm. Natten till onsdagen greps en man i Stuvsta. Han hade då bland annat kört in i en polisbil.

Det var under natten mot onsdagen som polisen upptäckte en bil som var belagd med körförbud, uppger polisen på sin hemsida. Bilen åkte längs Huddingevägen söderut i höjd med Hagsätra.

Patrullen bestämde sig för att försöka stoppa fordonet och kontrollera föraren. Men föraren stannade inte utan ökade istället farten. Ett efterföljande inleddes, men detta avbröts vid Fullersta-avfarten.

Något senare fick patrullen återigen syn på fordonet som då kom körandes mot trafiken och deras bil. Polisen försökte undvika en krock genom att backa undan, men föraren körde trots detta in i polisbilen. Vare sig de poliser eller de tjänstehundar som befann sig i bilen skadades vid kollisionen. 

Efter krocken körde mannen vidare. För att få stopp på fordonet använde polisen spikmatta som föraren körde över på Huddingevägen. Kort därefter stannade mannen och sprang från bilen.

Han greps i Stuvsta och misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov misshandel och narkotikabrott genom eget bruk.

Natten mot tisdagen dog en person och minst två blev allvarligt skadade efter att en 20-årig man kraschat in i två andra bilar i när han blev jagad av polis på Örbyleden i södra Stockholm. 20-åringen misstänks för minst 200 brott.