Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 21:14

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/eneroth-s-kallas-till-trafikutskottet-om-forbifarten/

STHLM

Eneroth (S) kallas till trafikutskottet om Förbifarten

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Elin Åberg

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallas till trafikutskottet för att svara på frågor gällande Förbifart Stockholms försening och fördyrning.

Det meddelar utskottets ordförande Jens Holm (V).

– Jag tycker även att man ska diskutera om det är möjligt att avsluta projektet, säger han.

Motorvägen E4 Förbifart Stockholm försenas med fyra år och kommer att kosta 3,3 miljarder mer än beräknat. Det kunde DN berätta tidigare i veckan. 

De politiska reaktionerna var starka och trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) krävde att infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) skulle kallas till trafikutskottet för att svara på vad han känt till om problemen för projektet.

På dagens utskottsmöte beslutades att ministern kommer att kallas till trafikutskottet den 14 november för att svara på frågor om Förbifart Stockholms fördröjning och den ökade kostnaden.

Ordförande Jens Holm (V) säger att det var Moderaterna som väckte frågan innan utskottet, men att alla närvarande på mötet var överens om att kalla ministern.

– Det som oroar ledamöterna mest är fördröjningen och de ökade kostnaderna, säger Jens Holm.

Hans ingång är att projektet inte får kosta mer pengar. En ökad kostnad skulle leda till att andra infrastrukturprojekt skulle bli lidande, säger Jens Holm.

– Då får kollektivtrafikprojekt bli lidande alternativt att stockholmarna får sina trängselskattsavgifter intecknade för decennier framöver. Och det anser jag vara oacceptabelt. 

– Jag tycker att man även ska diskutera om det är möjligt att avsluta projektet och göra det bästa man kan av det man hittills byggt.

Läs mer: Ny prognos: Förbifart Stockholm fyra år försenad