Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:29

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/greps-for-manniskorov-misstanks-for-inblandning-i-mord/

STHLM

Greps för människorov – misstänks för inblandning i mord

Bild 1 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TT
Bild 2 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TT

21-åringen greps mitt i natten misstänkt för människorov i Västerås. Tack vare en dna-träff misstänks han också för inblandning i ett mord i Tensta i somras, erfar DN.

– Jag vill inte kommentera det alls, säger åklagare Carl Mellberg. 

Det var tidigt på morgonen 7 augusti som en man i 25-årsåldern hittades död i en skogsdunge i Stockholmsförorten Tensta. Polisen hade fått larm om skottlossning i området några timmar tidigare, men kunde då inte hitta några spår. I stället var det en förbipasserande som på morgonen upptäckte kroppen.

Den döde mannen hade kopplingar till ett kriminellt nätverk som är involverat i flera konflikter i området. DN:s källor uppgav att han inte hade någon central roll i nätverket och att det inte fanns någon tidigare känd hotbild mot honom.

Vem som sköt ihjäl honom har varit okänt. Nu har mordutredningen tagit ett viktigt steg framåt – mycket tack vare en dna-träff. 

Sent på natten mot tisdagen greps en 21-årig man i Västerås misstänkt för människorov. Han häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för brottet, som ska ha skett i Västerås mellan 6 och 8 oktober.

– Människorovet är inte längre pågående, vilket betyder att målsägande är återfunnen, säger kammaråklagare Henrik Söderman.

– Min klient förnekar brott, säger mannens advokat Krister Björkdahl Jansson.

DN erfar att samme man under torsdagen delgavs misstanke om inblandning i mordet i Tensta.

I ett pressmeddelande från Stockholmspolisen framgår att mannen som delgivits misstanke om inblandning i mordet är i 20-årsåldern och sitter frihetsberövad i ett annat ärende. En dna-träff knyter mannen till mordet, enligt polisen. 

Åklagaren som är förundersökningsledare i Tenstafallet vill inte bekräfta att 21-åringen som greps i Västerås är samme person som misstänks för inblandning i mordet.

– Jag vill inte kommentera det alls, säger Carl Mellberg, åklagare vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm.

21-åringen bor i Stockholm och tidigare dömd till fängelse för bland annat grovt rån och olaga hot.

Advokaten som företräder 21-åringen för brott i Västerås vill inte heller kommentera om hans klient är delgiven misstanke om inblandning i Tenstamordet.

Läs mer: Man med kopplingar till kriminellt nätverk hittad död i Tensta