Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 09:53

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/stopp-pa-tunnelbanans-grona-linje-efter-olycka/

STHLM

Stopp på tunnelbanans gröna linje efter olycka

Foto: Andreas Nordström

En olycka medförde ett längre stopp i trafiken på tunnelbanans gröna linje mellan Abrahamsberg och Råcksta i västra Stockholm. Strax före klockan 9 meddelade SL att tågen rullar igen. Men resenärer får räkna med både förseningar och inställda avgångar.

Stoppet inträffade vid 7.30-tiden på måndagsmorgonen efter en olyckshändelse. SL kunde inledningsvis inte lämna uppgift om när trafiken kunde vara igång igen.

– Vi har inte prognos men jag tror det kan vara klart innan kl 09, utan vilja lova allt för mycket.  Det går ersättningsbussar i både riktningarna, sade Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Stoppet påverkade även tunnelbanans övriga linjer, liksom gröna linjens andra delsträckor.

– När det är ett stopp i rusningstrafik påverkar det även andra tunnelbanelinjer och kan blir följdförseningar, säger Elin Lindström.