Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 06:47

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/sthlm/tva-personer-hittade-avlidna-i-villa/

STHLM

Två personer hittade döda i villa – misstänkt dubbelmord

En stor polisinsats pågår sedan två personer hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Foto: Lisa Mattisson

Efter ett larm till polisen på onsdagskvällen hittades två personer avlidna i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Polisen misstänker att personerna mördats, och klassar det som en så kallad särskild händelse.

– Det har varit poliser med hundar här hela natten. Vid midnatt var det en polis som knackade på dörren, säger en granne till DN.

Polisen fick ett samtal strax före klockan 18 på onsdagen från en inringare som var orolig för sin försvunna vän.

– Vi har inga uppgifter om hur länge vännen varit försvunnen men tillräckligt länge för att vännen ska bli orolig, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

När polisen anlände till adressen hittades två personer avlidna, och omständigheterna kring dödsfallen gör att polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Omständigheterna kring dödsfallen fick polisen att inleda en förundersökning om mord. Foto: Lisa Mattisson

Villan ligger strax utanför Vallentuna, i ett skogsområde. En person är skriven på adressen. 

– Brottsplatsen är avspärrad och vi genomför nu en teknisk undersökning, säger Per Fahlström.

Ingen har gripits för de misstänkta morden, som polisen klassat som en särskild händelse. Det gör att man kan sätta in större resurser på att utreda brottet. 

Det aktuella huset ligger ett stenkast ifrån ett fåtal andra villor i ett skogsområde strax väster om Vallentuna. På landsvägen som ligger ett femtiotal meter bort susar bilar och lastbilar fram i den glesa förmiddagstrafiken. De grannar DN har talat med känner väl till de personer som bor i det aktuella huset och beskriver dem som ett vanligt och skötsamt par. 

Avspärrningarna på platsen är omfattande. De blåvita polisbanden är dragna härs och tvärs i skogen bakom huset, och hindrar allmänheten från att ta sig närmare än 100 meter från platsen. Även den lilla åkermarken som separerar bostaden från landsvägen är helt avspärrad på motsvarande sätt. 

En av grannarna som bor inom det avspärrade området är chockad av händelsen.

– Det är för jävligt, säger han om det inträffade. 

– Det har varit poliser med hundar här hela natten, jag har inte sovit en blund. Vid midnatt var det en polis som knackade på dörren, säger han till DN.

Huset ligger i ett skogsområde strax väster om Vallentuna. Foto: Lisa Mattisson

En annan granne från ett hus närmare den aktuella villan säger att det kommer som en chock. 

– Det är sånt som man bara läser om i tidningarna, säger hon.

Vid 11-tiden på torsdagen pågick polisinsatsen fortfarande. Ingen är ännu frihetsberövad i ärendet.

Polisens presstalesperson Towe Hägg bekräftar bara att det rör sig om två personer som är döda och att man misstänker mord i två fall. 

Hon kan i nuläget inte ge närmare detaljer om kön eller ålder på de avlidna då de anhöriga till de mördade ännu inte är underrättade.

– Vi har en stor och omfattande utredning framför oss. Vi kommer göra allt för att ta reda på vad som hänt och varför, säger Towe Hägg.